VISIE

Copyright © All Rights Reserved

VDF ontwerpbureau heeft met haar dynamisch en creatief team de voorbije kwarteeuw in binnen- en buitenland met succes tal van kleine, middelgrote en grootschalige projecten ontworpen.

 

Dit gaat van het ontwikkelen van een totaalvisie tot het ontwerpen van nieuwbouw, verbouwingen, restauraties en inrichtingen van o.m. musea, showrooms, kantoren, winkelcentra, hotels, bungalowparken, themaparken, horecazaken, congrescentra, sportaccommodaties, tuinen, pleinen, expo-, beurs- en evenementenhallen.

”Markten die elk vragen om een benadering vanuit hun eigenheid”.

 

VDF koppelt een langdurige en zorgvuldig opgebouwde knowhow aan een brede en rijke ervaring op het gebied van zowel totaalvisie en concept als de interieurstudie.

VDF ontwerpbureau creëert projecten en woningen vanuit de interieurstudie, ‘van binnen naar buiten’.

Van interieur tot ruimtelijke ordening is bijgevolg een logische stap. Elk project van VDF, klein of groot, is gebaseerd op een duidelijke visie die kadert in een volledig samenlevings- en omgevingspatroon. Een visie die rekening houdt met de streekeigenheid, de natuurgebonden elementen en de sociale integratie.

 

Het is bekend dat de omgeving, oriëntatie, vormen, kleuren, licht, geluid en materialenkeuze invloed hebben op onze gedragingen, onze geaardheid en ons welzijn, maar ook invloed heeft op sfeer, op omzetten en het al dan niet slagen van een project.

VDF gaat dan ook zinvol en behoedzaam om met alle elementen die een project tot een harmonisch geheel maken.

 

VDF wil met haar ervaring en knowhow meedenken en mee creëren om samen de nodige ruimtelijke voorwaarden te scheppen voor het behoud van de waardevolle structuren, het activeren van de waarden uit het verleden en het integreren en harmoniseren van nieuwe behoeften.

 

“Ontwerpen is voor VDF een boeiend wordingsproces gebaseerd op dialoog tussen ontwerpers, opdrachtgevers en uitvoerders”.